56 Enerji Projesine Yatırım Teşvik Belgesi Verilecek

56 Enerji Projesine Yatırım Teşvik Belgesi Verilecek

2020 yılının Kasım ayında, 56 enerji yatırımına teşvik belgesi verilecek. Ayrıca 3 teşvik belgesinin de iptal edeceği bildirildi. Madencilik sektöründe ise 10 proje teşvik belgesi aldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 616 enerji projesinin yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandığı bildirildi. Yatırım teşvik belgesi alan ve alacak olan projelerin toplam yatırım tutarı, 13.763.794.004 TL olacak açıklandı.

Projeler tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde ise 20.174 kişi için istihdam sahası oluşturulmuş olacak. 46 projenin tamamlama vizesinin yapıldığı ve 3 projenin ise teşvik belgesinin iptal edildiği, gelen haberler arasında yer alıyor. 

Madencilikte teşvik belgesi arasında en yüksek yatırım tutarı oranına sahip olanı, 53.850.000 TL olarak açıklandı. Projenin sahibinin ise Esen Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş olduğu belirtildi. Firmanın Niğde ilinde faaliyete geçirmeyi planladığı projenin 150.600 ton/yıl kapasiteli kompleks maden cevheri üretim tesisi olduğu bildirildi. Projenin hayata geçirilebilmesi için %80 oranında vergi indirimi, %40 oranında yatırım katkı oranı, faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti ve 7 yıl boyunca sürecek olan sigorta pirimi işveren hissesi desteği, devlet tarafından sağlanacak. 

SANKO A.Ş. Projesi En Yüksek Teşvike Sahip Oldu


Teşvik belgesi verilecek olan projeler arasında, yatırım tutarı olarak en yüksek değere sahip proje, Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına ait oldu. Proje 76 MW kapasiteye sahip rüzgar enerjisi santrali olarak hayata geçirilecek. Projenin maddi değerinin 547.304.457 TL olduğu açıklandı. Faaliyete geçtiğinde ise 14 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Projeye sağlanacak olan teşvik paketinin içeriğinde KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti yer alıyor.

İSTRES İkinci Sırada Yer Aldı


İkinci en yüksek teşvik belgesine İstres Elektrik Üretim A.Ş. firmasının projesi hak kazandı. Proje 51 MW kapasiteyle faaliyete başlayacak ve projenin maddi değeri 285.383.502 TL olarak belirlendi. Devlet tarafından projeye, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası sağlanacak.

Yares Elektrik Firmasının Projesi Üçüncü Sırada Yer Aldı


Bursa ilinde yapılması planlanan 50 MW kurulu güce sahip olacak olan RES projesi, üçüncü en yüksek teşvik belgesi almaya hak kazandı. Yares Elektrik Üretim A.Ş. firmasına ait olan projenin maddi bedeli ise 240.495.700 TL olacak açıklandı. 

Okunma Sayısı: 907

  • PAYLAŞ :

Yatırım teşvik belgesi RES projesi GES projesi

Benzer Haberler