70 MW kapasiteli Güney Rüzgâr Santrali’ne GE Yenilenebilir Enerji'den Yatırım

70 MW kapasiteli Güney Rüzgâr Santrali’ne GE Yenilenebilir Enerji'den Yatırım
Sanko Enerji'nin Türkiye'deki 70 MW kapasiteli Güney Rüzgar Santrali'ne GE Yenilenebilir  Enerji  tarafından 12 adet Cypress ünitesi  ve  2 adet MW ünite sağlayacaklarını açıkladı. Yaklaşık 71.000 evin ihtiyacını karşılamaya yetecek şekilde  temiz enerji  üretecek, yaklaşık 200.000 ton CO2 tasarrufu sağlanacak. Bu  proje sayesinde Türkiye'nin  enerji  ihtiyacının üçte ikisini yenilenebilir enerji sayesinde  karşılama hedefine  ulaşmada yardımcı olacak. Rüzgar santralinin Bursa'da kurulacağı  bilinirken, 2020 yılının son çeyreğinde inşaatının tamamlanıp ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor. GE’nin iş kapsamında, 10 yıllık servis anlaşması da  yer  almakta. 

Sanko Enerji  ve GE Yenilenebilir Enerji'nin  birlikte inşa edeceği Güney Rüzgar Santrali ikinci  karasal rüzgar santrali olacak. Bu iş birlikteliği, GE’nin Türkiye’de bu alandaki en büyük karasal rüzgâr türbini Cypress platformu için aldığı üçüncü sipariş olma özelliğini taşıyor. Ayrıca, bu projeyle birlikte GE’nin Türkiye’de bugüne kadar  üretmiş olduğu  kurulu  rüzgar enerjisi sistemlerinin toplam  kapasitesi  1.2 GW'a ve ürettiği rüzgar  türbini sayısı  500'e çıktı.

Cypress karasal rüzgâr platformu için en fazla sipariş veren ülkelerden biri olan Türkiye, bugüne kadar, toplamda 255 MW kapasite sağlayan rüzgâr türbini satın aldı. Rüzgar enerjisi  projelerinde  Cypress teknolojisi, Türkiye’nin coğrafi özelliklerine iyi uyum sağlıyor. Cypress; Yıllık Enerji Üretimi’nde kayda değer iyileşmelere, hizmette verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve konumlandırma potansiyeline, bunların sonucunda ise müşteriler için daha fazla değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat tasarımı ise daha da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken maliyetleri azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor ve önceden mümkün olmayan sahalarda daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor.

GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Manar Al-Moneef, şunları kaydetti: “Türkiye, iddialı rüzgâr enerjisi hedeflerine ulaşmak için çok büyük potansiyele sahip bir ülke. Buna katkı sunmak için hem daha fazla yenilenebilir enerji üretmek hem de yenilikçi teknolojiler sayesinde rüzgâr enerjisinin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak üzere Sanko Enerji ile bir kez daha iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”.

Okunma Sayısı: 1092

  • PAYLAŞ :

Yenilenebilir enerji Cypress GE Yenilenebilir Enerji

Benzer Haberler