Bandırma Bor Karbür Tesisinin Yapımı Devam Ediyor!

Bandırma Bor Karbür Tesisinin Yapımı Devam Ediyor!

2019 Ekim ayında Balıkesir ili, Bandırma ilçesinde temeli atılan Bor Karbür tesisinin yapımına devam ediliyor. Açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı tesisin, 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Bakan Fatih Dönmez, temel atma töreninde; inşaat, medikal, seramik, yenilenebilir enerji yatırımları, bor ve uzay sanayi gibi alanlarda yatırımların ve AR-GE çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Ayrıca Fatih Dönmez, Eti Maden kurumunun ürünü olan BORON’da 4 farklı yeni ürünün lansmanının da gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Dünyada en çok Bor madeni yatakları; Rusya, ABD ve Türkiye’de bulunuyor. Toplam hacmi 1 milyar 176 milyon ton olan Bor madeninin %72’si Türkiye’den sağlanıyor. Dünyadaki bor piyasası 1.2 milyar dolar hacminde ve Türkiye’nin piyasadaki payı 400 milyon doları buluyor.

Bor Pazarındaki Sahipliğimizi Sürdürmek İstiyoruz

Bakan Dönmez yaptığı açıklamada, “Bor pazarındaki liderliğimizi sürdürmek adına, üniversiteler ve diğer kurumlarla işbirliğine hazırız. Bor madeninin birçok alanda kullanılabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

7 Kasım 2019’da ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Eti Maden, BOREN ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi katılımıyla, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda “Sağlıkta Bor Uygulamaları Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda, Bor madeninin sağlık alanında kullanımı ve teknolojiye entegre edilmesi konuları ele alındı. Konferansa yurtdışı ve yurtiçinden birçok bilim insanı ve ilgili sektörlerden temsilcilerde katıldı.


  • PAYLAŞ :

Bor Bor Madeni Boron

Benzer Haberler