Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi Başladı

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi Başladı

2019 yılı Ekim ayı itibari ile yürürlüğe konulan elektrik zammına çözüm aranmaya başlandı. Özellikle fabrikaların artan maliyeti, onları kendi enerjilerini oluşturmaya yöneltti. Fabrikaların kendi enerjilerini üretmeleri mümkün mü?              Bir fabrika kullanabileceği enerjiyi nasıl üretir? Maliyeti düşürürken, verimi üst sıraya çıkartabilecek çözümler nelerdir, gibi sorularla enerji maliyetlerine çözüm arayan fabrikalar; Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde buluşuyor. Zirve; 22-24 Ekim tarihleri arasında Yeşilköy’de gerçekleşecek.

Sanayi çerçevesinde faaliyet gösteren büyük ölçekli fabrikaların enerjiye olan bağımlılıkları gittikçe arttı. Giderlerine bakıldığında, en büyük payın enerji tüketimine ait olduğu görünüyor. Zamlardan sonra gelinen noktanın bu olmasının ardından; fabrikalar yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili arayışa girdi. Dolayısı ile fabrikalar; kendilerini bu giderden kurtarmak için farklı yollara başvurmaya başladı. Enerji verimliliği üzerinde duran fabrikalar; sürdürülebilir kaynaklar ve de kendi enerjilerini temin etme ile ilgili yatırımlara imza atıyorlar. 22-24 Ekim tarihleri arasında da bu konuları görüşmek üzere İstanbul Kongre Merkezinde;  fabrikalar, enerji maliyetlerine çözüm yolu aramak amacı ile bir araya geliyor.

Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesinin Başlıca Konuları

Enerjisini kendi üretebilen fabrikalar için oluşturulmuş olan devlet destekleri mevcut. Dolayısı ile bu zirvede; enerjisini kendi üretmeyi hedefleyen fabrikaların politikalarını destekleyen devlet desteklerinden de bahsedildi.  Kendi enerjisini üreten firmalar, daha önce yaşadıkları deneyimleri diğer firmaların temsilcileri ile paylaşarak, sektörel deneyimleri ile bu zirvede yer alıyorlar.

 

 

 

Okunma Sayısı: 845

  • PAYLAŞ :

Enerjisini kendi Üreten Fabrikalar Enerji Zirvesi Yeşilköy Kongre

Benzer Haberler