EPDK AR-GE Çalışmalarına Her Yıl 100 Milyon Destek Sağlıyor

EPDK AR-GE Çalışmalarına Her Yıl 100 Milyon Destek Sağlıyor
Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlere mali olarak yardım etmeye devam ediyor. Kurum tarafından yapılan açıklamada, her yıl ortalama olarak AR-GE çalışmalarına 100 milyon TL destek sağlanıyor. 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, “Kurum olarak enerji sektöründe yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarına her yıl mali destek sağlıyoruz.  Enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların, AR-GE kültürü oluşturmasına önem veriyoruz. Senelik olarak araştırmalara yaptığımız mali destek de bunun en büyük göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

EPDK Tarafından 5 Yılda Toplam 213 Proje Onaylandı


2014 yılından bu yana toplam 213 projeye kurum tarafından onay verildi. Onay verilen projeler, 500’e yakın başvurular arasından titizlikle değerlendirildi. Hizmet kalitesini artırmak adına, daha fazla projenin kuruma sunulması gerekiyor. 

Mustafa Yılmaz konuyla ilgili, “AR-GE çalışmaları sürekli olarak devam etmeyi öngörüyor. Kurum olarak daha fazla projenin tarafımıza gelmesini bekliyoruz. Ancak bu şekilde, enerjiyi daha verimli kullanacak yollar keşfedebiliriz” ifadelerini kullandı. 

EPDK Desteklerini Artıracak


Kurum tarafından yapılan açıklamada, Ar-Ge merkezleri ile ilgili düzenlemelerin yapılacağı ve desteklerin artırılacağı ifade edildi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz açıklamalarının devamında “Desteklerimiz artacak. Önümüzdeki dönemde dağıtım şirketleri tarafından kurulacak Ar-Ge merkezleriyle ilgili düzenlememiz olacak. Ülkemizin gelişmesiyle birlikte doğalgaz ve elektrik şebekesinin daha iyi bir seviyeye ulaşmasını sağlayabileceğimize inanıyorum. Kayıp kaçak sorunun ortadan kalkması yolunda Ar-Ge çalışmalarından önemli faydalar aldık. Bugün Ar-Ge sayesinde kaçak akaryakıt problemi ortadan kalkmıştır. Aynı şekilde de kayıp-kaçak konusunda da önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Ar-Ge Destekleri Sayesinde Yenilenebilir Enerji Üretimi Artıyor


2000’li yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarından 34 milyar kWh elektrik üretilmişti. Bu rakam 2018 yılının sonlarında doğru 99 milyar kWh seviyelerine kadar yükseldi. Bu kadar hızlı yükselmenin, Ar-Ge çalışmalarına verilen önem ve desteğinde büyük payı bulunuyor.
Ar-Ge çalışmaları, yenilenebilir enerji kaynaklarındaki kurulu gücün de artmasını sağladı. 2000’li yıllarda 12.000 MW düzeyinde olan kurulu elektrik gücü, 2019 yılının son aylarında 44.258 MW düzeylerine kadar yükseldi. 

Özellikle güneş ve rüzgar enerjisine yönelik AR-Ge çalışmalarına önem veriliyor. Önümüzdeki yıllarda diğer alternatif enerji kaynakları ile ilgili de çalışmaların hız kazanması bekleniyor.

Okunma Sayısı: 772

  • PAYLAŞ :

EPDK AR-GE Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Benzer Haberler