EPDK Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul Ve Esaslar ’da Değişikliğe Gidiyor

EPDK Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul Ve Esaslar ’da Değişikliğe Gidiyor

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu, Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslar hakkında bir takım değişiklikler yapacağını duyurmuştu. Enerji piyasası Düzenleme Kurumu’nun değişiklik yapacağı konular kesinlik kazandı. Taslak olarak kamuoyuna sunulan değişiklikler ile ilgili görüş bildirmek isteyen kişilerin ise; 28 Kasım'a kadar görüşlerini bildirmeleri bekleniyor.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu’nun sunduğu taslakta; Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslar’ın Elektrik ve Doğal Gaz piyasalarını da içine alacak şekilde bir düzenleme olacağı görülüyor. Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu, kamuoyu ile paylaştığı taslakta yer alan elektrik ile alakalı ifadeleri Enerji Piyasası olarak değiştirdi. Doğal Gaz Piyasası da bu taslakta yer alan önemli bir değişiklik olarak dikkat çekti.

EPDK’nun sunduğu taslağı önemli kılan bir diğer ayrıntı ise; EPDK, Şeffaflık Platformu’nda daha fazla veri paylaşılamayacağına dair verilen mesajlar oldu. Konuyla hakkında EPDK tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler: “Organize Toptan Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Taslak, 28/10/2019 tarihine kadar kamuoyu görüşüne açılmıştır. İlgililerin değişiklik taslakları hakkındaki görüş ve önerilerini, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesini teminen Görüş Bildirim Formunu kullanarak (MS Word) formatında epdotsp@epdk.org.tr e-posta adresine göndermeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde kayda geçti. 

Okunma Sayısı: 829

  • PAYLAŞ :

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu EPDK Görüş Bildirim Formunu Enerji Piyasası Doğal Gaz

Benzer Haberler