Fransa’nın Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Haziran Ayına Damga Vurdu

Fransa’nın Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Haziran Ayına Damga Vurdu

Fransa, Haziran ayının sıcak ve de güneşli günlerde enerji üretimi verimini beklediği şekilde aldığını duyurdu. Güneş enerjisi ile ilgili elektrik üretiminde enerjiyi dönüştürerek kullanılabilir elektriği açığa çıkartma gücünün önemine sürekli vurgu yapan Fransa; 1.44 tWh tarzında üretime adını altın harflerle yazdırdı. Haziran ayında elektrik enerjisinin üretim rekoru noktasına adını yazdıran Fransa’da yüzler gülüyor. Fransa’nın elektrik iletiminden sorumlu olan operatörü; her ay yayınladığı üretim raporlarını kamuoyu ile paylaştıktan sonra, üretimin ne kadar verimli geçtiği gözler önüne serildi. Özellikle haziran ayına dair olan RTE raporları bu ayın enerji üretimi bakımından beklenenin çok üstünde bir sonucu ortaya koyduğu öğrenildi.  Haziran ayında elektrik enerjisinin üretim rekoru Fransa’da kaldı.

Haziranın Güneşi Fransa’ya Yaradı

Elektrik üretimi için güneş enerjisinden yararlanamaya özen gösteren Fransa, bu konuda çalıştığı ünlü operatör RTE ile aylık rapor görüşmelerine başladı. Her ay üretilen enerjilerin ne durumda olduğunu ve de aylara göre verimin nasıl bir çizgide artış ya da azalma gösterdiği üzerine çalışan Fransa Hükümeti, hazirana ayından beklediği verimi gördü. Hem güneş hem de rüzgâr enerjileri sayesinde elektrik üretiminde % 10’luk bir büyüme kaydettiğini açıkladı. Miguel Kasırgası’nın rüzgar elektrik üretimi konusunda da büyük bir öneme sahip olduğu vurgulanırken; bu kasırga sayesinde ürettikleri elektriğin neredeyse %36 civarında artış göstererek; haziran ayını çok iyi derecede kapatan Fransa, güneşli günleri iyi değerlendirmeye devam ediyor.

Rüzgar Ve Güneş Enerjisi Kullanımında Fransa

Fransa’nın yapmış olduğu rapor çalışmalarında ortaya çıkan değerler; 2019 yılını en iyi şekilde kapatan ülkeler arasında yer aldığını gösteriyor. Özellikle güneş ve de rüzgar projeleri ile ürettiği elektrik payının pastada da büyüdüğünü altını çizen Fransa, kapasitesi ve de haziran ayında yakaladığı başarı ile takdir topladı. 2019 senesinin ilk yarısı dikkate alındığında Fransa’nın; 8.86 GW güneş enerjisi 15.6 GW rüzgar enerjisi kapasitesine sahip olduğu görülüyor. 

Okunma Sayısı: 794

  • PAYLAŞ :

fotovoltaik güneş enerjisi enerji üretimi yenilenebilir enerji

Benzer Haberler