Kalkınma Bankası Yenilenebilir Enerjide Kullanılmak Üzere Kredi Anlaşması Yaptı

Kalkınma Bankası Yenilenebilir Enerjide Kullanılmak Üzere Kredi Anlaşması Yaptı

Alman Bankası ile 40 yıl vadeli kredi anlaşması yapan Kalkınma Bankası, alacağı krediyi yenilenebilir enerji ve özellikle güneş enerjisi üretimine yönelik projelerde kullanacak. 

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için 2020 yılında da benzer finansman anlaşmalarına imza atacağız” ifadelerinde bulundu. 

Alman Kalkınma Bankası ile Alman Hükümeti, Türkiye Kalkınma Bankasına verecekleri 45 milyon Euro tutarındaki krediyi birlikte finanse ettiler. Kredinin vadesi konusunda henüz net bir bilgi yok, ancak 40 yıla kadar uzayabileceği belirtiliyor. 

Kalkınma Bankası krediyi kullanacağı güneş enerjisi projelerinde; sosyo ekonomik koşullardan, çevre katkısı sağlayan durumlara kadar ve Türkiye Çevre Mevzuatını gözeten, biyoçeşitliliğe olumsuz etkiler olmayan gibi kriterleri göz önünde bulunduracak. Bu koşulları sağlayabilen yatırımcılar, Kalkınma Bankası tarafından verilen krediyi kullanabilecekler. 

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, Almanya Bankasından kullanılacak olan krediyle ilgili, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için Alman Bankası ile imzaladığımız 2019 yılındaki bu ikinci anlaşma; geleceğimize yönelik yatırımlar için büyük önem taşıyor. Kendi enerjisini kendisi üreten bir Türkiye hedefiyle sürdürülebilir kalkınmaya verdiğimiz desteğin yanı sıra, yatırımcılarımıza farklı alanlarda sunacağımız krediler için finansman anlaşmalarımızın 2020 yılında da devamı gelecek” değerlendirmelerde bulundu.

Ayrıca İbrahim Öztop, “Bu finansmanla; sürdürülebilirliği ön planda tutan yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi alanındaki fotovoltatik proje yatırımlarını destekleyeceğiz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve yine karbon salınımını azaltmayı öngören Sorumlu Bankacılık Prensiplerinin kurucu imzacısı olduğumuz bilinciyle yenilenebilir enerji alanında Türkiye’yi kalkındıracak projeler için finansman ve kredi çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” açıklamalarında bulundu.  

Tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de yatırımlarla sürdürülebilir ekonomiyi sağlayama çalışan Kalkınma Bankasının birincil görevi, yeni teknolojilere ve oluşumlara yönelik çalışmalara ekonomik olarak katkı sağlamaktır. Bu kapsamda elektrik enerjisinin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilmesine yönelik projeleri de uzun zamandan bu yana destekliyor. 

Banka bugüne kadar 300’e yakın temiz enerjiye yönelik projelere finansman desteği sağladı. 184 enerji verimliliği projelerine de önemli miktarda kredi sağladı.

Okunma Sayısı: 765

  • PAYLAŞ :

Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası Yenilenebilir Enerji Alman Bankası

Benzer Haberler