OPEC'in Tavsiyesi Üzerine Petrol Yükseldi

OPEC'in Tavsiyesi Üzerine Petrol Yükseldi
OPEC uzmanları tarafından Petrol fiyatları için üretim kısıntısı tavsiyesi sayesinde yükselişini üçüncü  güne de  taşıdı. Petrol  fiyatları, OPEC uzmanlarının, Viyanada ki  bakanlar düzeyinde grup toplantısından önce, korona virüs salgını sebebi ile talepte görülen beklenmeyecek derecede ki  düşüş için önlem olarak üretimin daha da kısılmasını talep etmesi ile petrol fiyatları yükselişinin üçüncü  gününü de tamamlamış oldu.

Ortak Teknik Komite, temsilcilerin bildirileri üzerine, ikinci  çeyrek boyunca üretimin günlük 600,000 ila 1 milyon varil arası kısılmasını tavsiye etti. OPEC koalisyonunun bakanlar düzeyindeki  grup  toplantısı perşembe ve cuma günü Viyana da gerçekleşecektir. Verilmiş olan bu tavsiye, Fed'in salı günü  gösterge faizi yarım puan düşürmesinin hisse senetlerindeki  düşüşü tersine çevirmeye yetmesinin ardından geldi. 

OPEC ( Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu) ve ortaklarının ilave  üretim kısıntılarına girmesi  büyük  ölçüde  beklenirken, virüs  nedeniyle  tüketim  kaybının muğlak  olmasından dolayı , bu  kısıntıların fiyatları yükseltmeyeceği  konusunda  belirsizlik devam ediyor. Goldman Sachs Group Inc. talebin bu yıl günlük 150,000 varil azalacağı  tahmininde bulundu.

Vandana Hari (Singapur'da Vanda Insighths'ın kurucusu) " "Piyasa günlük 1 milyon varile kadar OPEC kısıntısını fiyatlıyor," dedi ve "Üreticiler, petrol fiyatlarının daha da yüükselebilmesi için daha büyük çaplı bir sürpriz yapmak durumunda kalacak" şeklinde konuştu.

Nymex piyasasında 74 sent ya da yüzde 1.6 yükselerek Singapur saati ile 47.92 dolara yükseldi. Fiyatlar gün içinde yüzde 2.1 kadar yükseldi. Kontrat geçen hafta yüzde 16 düştükten sonra Cuma'dan beri yüzde 7 yükseldi.

Okunma Sayısı: 1271

  • PAYLAŞ :

OPEC petrol yükseliş

Benzer Haberler