Plastik Poşetten Elde Edilen Gelir, Sıfır Atık Projesi’nde Kullanılacak

Plastik Poşetten Elde Edilen Gelir, Sıfır Atık Projesi’nde Kullanılacak

Geçtiğimiz günlerde, Sıfır Atık Forumu açılışında konuşma yapan Emine Erdoğan: “Sıfır atığın büyük edinimleri olduğuna inanıyorum. 1 Ocak 2019 itibariyle plastik poşet uygulamasını getirdik ve şu ana kadar yüzde 78’lik bir orana ulaştık. 2021 yılında ise depozitoyu sıfır atık uygulamasına dâhil edeceğiz. Bu uygulama ile geri dönüşümde daha da büyük kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz” diyerek, 2021 yılında uygulanacak Sıfır Atık Projesi’ne dikkat çekti.

1 Ocak’tan itibaren plastik poşet kullanımını en aza indirmek için uygulanan politika sayesinde; ücretle satılan poşetlerden gelir elde edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, plastik poşet kullanımı ile ilgili yürürlükte olan uygulama ile hem geri dönüşümde büyük yol kat edileceğini, hem de elde edilen gelir ile Sıfır Atık Projesi’ne destek olunacağını vurguladı.

Sıfır Atık Projesi’nin bir başka ayağı olan, Sıfır Atık Mavi konusuna da değinen Erdoğan: “Bu sayede 122 bin 193 metreküplük deniz çöpü topladık. 769 kuruluş Sıfır Atık Mavi konusunda çalışacağını taahhüt etti ”dedi. Ayrıca: “sıfır atık ile ilgili yaptığımız çalışmaları kayıt altına almak için Sıfır Atık Bilgi Sistemi’ni devreye aldık. Bugün 22 bin 913 kamu ve kurumumuz bu sisteme entegre oldu ve giriş yapmaya başladı” diyen Emine Erdoğan, proje kapsamında öngörülen hedeflere ulaşmak için ilgili yönetmeliğin 2020 yılında tüm kamu kurumlarında kullanılır olacağına ve bu proje kapsamında yapılan tasarruf ile 100 bin kişiye de istihdam sağlanacağına değindi.

Okunma Sayısı: 708

  • PAYLAŞ :

Sıfır Atık Projesi Emine Erdoğan Plastik Geri Dönüşüm

Benzer Haberler