Shell Firması Plastik Atıkları Verimli Bir Şekilde Değerlendiriyor

Shell Firması Plastik Atıkları Verimli Bir Şekilde Değerlendiriyor
Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden olan Shell firması, çevreyi kirleten plastiklerin zararlarına dikkat çekmek amacıyla, yeni bir yöntemle, plastikleri kimyasal maddelere dönüştürmeye başladı. 

Firma Piroliz yöntemiyle plastikleri kimyasal sıvılara dönüştürüyor. Doğada zor çözünen plastik maddeler, çevreye ve canlılara zarar veriyor.

Shell firması Piroliz yoluyla 2025 yılına kadar yılda 1 milyon plastik atığı geri dönüştürmeyi planlıyor.
  

Çevreye Duyarlı Bir Adım


Shell petrol firmasının Kimyasal Ürünler İşkolu Genel Müdür Yardımcısı olan Thomas Casparie yaptığı açıklamada, “Plastik atıklardan kimyasal üretimi, çevre ve işimiz için yerinde bir adım. Geleneksel yöntemlerle geri kazanımı güçlükle yapılabilen plastik atıkları alıp tekrar kimyasallara dönüştürecek bir döngü oluşturuyoruz. Ürettiğimiz bu kimyasallar müşterilerimizin yüksek kaliteli ve sürdürülebilir ürünler için artan taleplerini de karşılayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Shell Firması Nexus Fuels LLC Firması ile İşbirliği Yaptı


Shell firması, plastik maddelerin geri dönüşümü için, merkezi Atlanta’da olan Nexus Fuels LLC firması ile işbirliği yapıyor. Nexus firması, plastikleri kimyasal maddeye dönüştürmek için kullanılan Piroliz sıvısını, Shell firmasının ABD Louisiana eyaletinde bulunan Norco şehrindeki kimya tesislerine ulaştırıyor. Shell firması ise buradaki tesislerde plastik atıkları kimyasal sıvıya dönüştürüyor. 

Plastik maddelerin toplanması işini ise firma, birçok şirketle anlaşarak çözmüş. Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa’da bulunan şirketlerle atık toplama için Shell firması, plastik toplama işini de bu şekilde çözmüş. 

Petrol firması aynı zamanda, Alliance to End Plastic Waste (AEPW) kuruluşunun da kurucu üyelerinden. Bu kuruluş kar amacı gütmeyen ve çevre sorunları ile ilgilenen bir kuruluş olarak biliniyor. AEPW kuruluşu, dünya genelinde plastik malzemelerin dönüştürülmesi adına parlak fikirleri değerlendiriyor. Aynı zamanda dünyadaki; finansal topluluklar, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerle de iş birliği yapıyor. 

AEPW kuruluşu geçtiğimiz aylarda, dünya genelindeki plastik atıkların tamamen yok edilmesi için 2025 yılına kadar 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Shell petrol şirketi ve AEPW kuruluşu bu şekilde çalışmaya devam ederse, yakın bir zamana kadar plastik sorunundan tamamen kurtulabiliriz.

Okunma Sayısı: 782

  • PAYLAŞ :

Shell Proliz Kimyasal ürünler Shell Petrol

Benzer Haberler