Siemens Firmasından Türkiye’deki RES’lere Büyük Katkı

Siemens Firmasından Türkiye’deki RES’lere Büyük Katkı
Siemens firması, Türkiye’de bulunan rüzgar enerji santrallerine türbin sağlayacak. 

Siemens Gamesa firması, Kartal RES ve Artıbir enerji santrallerine 83 MW gücünde türbin hazırlayacak. Callax Holding ile anlaşılan Kartal RES projesi, Eskişehir ilinde yapılacak. 53 MW kurulu güce sahip Kartal RES projesi esnek güç değeri aralığına sahip bulunuyor. SG 4.5-145 karasal (onshore) rüzgar türbinlerinin bu projede kullanılacağı belirtildi. 

Eskişehir’de kurulacak santralle birlikte, Türkiye’de üç yıl içerisinde 4300 MW kurulu güce sahip yeni RES kurulumunun da gerçekleştirilmesi bekleniyor. Siemens firmasının geliştirdiği SG 4.5-145 türbinleri, Anadolu bölgesinin genel iklim şartlarına göre tasarlandı. Orta seviyede rüzgar koşullarına sahip bölgelerde en yüksek verimle çalışması bekleniyor. 

Yeni rüzgar türbinleri esnek bir biçimde yapılandırıldı. 4.2-5.0 MW aralığında elektrik üretme gücüne sahip olan türbinler, Türkiye’de ilk kez sipariş edilecek. Türbinlerin, 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. 

30 MW’lik Türbin Artıbir’e Yapılacak



Siemens firması, Artıbir Enerji Grup firmasından, 3,75 MW operasyon modlu SG 3.4-132 Class IA türbin siparişi aldı. Toplam 30 MW kurulu güce sahip olan türbinler Türkiye için bir ilk olma özelliği sergiliyor. Bu türbinin de kurulumunun 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Tamamen yeni olan bu projeler; İzmir, Çanakkale ve Eskişehir gibi orta ve yüksek rüzgar alan illerde hayata geçirilecek. 

Üç Yıl İçinde 4300 MW Ek Gücün Kurulması Planlanıyor


Siemens Gamesa firmasının hazırlayacağı rüzgar türbinleri, özelliği itibariyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği sergiliyor. Siemens Gamesa firmasının CEO’su Ebru Çiçekliyurt, SG 4.5-145 türbinlerinin Türkiye için bir ilk olduğunu ve rüzgar enerjisi pazarının büyümesine büyük katkı sağlayacağını ifadelerinde bulundu.

1,3 GW kapasiteyi aşan kurulu güçle Siemens firması, rüzgar türbini tedariğinde öncü olmayı sürdürüyor. Firmanın Türkiye’de rüzgar türbini fabrikası ve bir de Ar-Ge merkezi bulunuyor. 

Avrupa rüzgar enerji kuruluşu olan WindEurope, Türkiye’deki rüzgar enerjisi kurulu gücünün 2023 yılına kadar 4300 MW artmasını beklediğini ifade ediyor. Ayrıca Siemens firmasının da ülkemizdeki faaliyetlerini yakından takip eden WindEurope firması, Siemens firmasının sektöre daha fazla katkı yapacağını ve Türkiye açısından bu durumun olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Okunma Sayısı: 1234

  • PAYLAŞ :

Siemens Gamesa Rüzgar enerji santrali WindEurope

Benzer Haberler