Tekirdağ’da Önemli Miktarda Doğalgaz Rezervi Keşfedildi

Tekirdağ’da Önemli Miktarda Doğalgaz Rezervi Keşfedildi
Tekirdağ ilinin Muratlı ilçesinde, Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmasının yürüttüğü keşif çalışmaları sonucunda, yaklaşık olarak 286 milyar metreküp doğalgaz kaynağı bulundu.  

Muratlı ilçesine bağlı Yukarısırt köyünde keşfedilen doğalgaz rezervi, Türkiye’nin 5 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Yukarısırt köyü muhtarı yaptığı açıklamada, “Köyümüzde yüksek miktarda doğalgaz kaynağı bulunması, bizleri mutlu etti. 1 yıldan bu yana köyümüzde araştırma yapıyorlar ve sonunda, doğalgaz kaynağını buldular.” İfadelerine yer verdi. Ayrıca Muhtar Şerif Yıldırım, “Yakınımızdaki diğer köylerde de önemli miktarlarda doğalgaz bulundu. Ancak miktarı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.” Açıklamasında da bulundu. 

Trakya bölgesi, Türkiye’nin tahıl ambarı olarak biliniyor. Ayrıca bölge, yer altı zenginlikleri ile de ön planda. Trakya’nın yer altı zenginliklerinin ortaya çıkarılması amacıyla, Norveçli Equinor ve Kanadalı Valeura firmasına arma ruhsatı verilmişti. Mayıs 2016’da iki firma ile yapılan sözleşme sonrasında, keşif çalışmalarına başlanmıştı. 

Keşif çalışmaları sonucunda, önemli miktarda hidrokarbon kaynakları ve Yukarısırt köylülerinden Mehmet Sırt’ın tarlasında da 286 milyar metreküp doğalgaz kaynağı keşfedildi. 

Muratlı İlçesinde Arazi Fiyatları Arttı


Keşfin yapılmasından sonra, Muratlı ilçesine bağlı birçok köyde arazi fiyatları, %40 oranında arttı. Köylerde arsa fiyatları bin metrede 10-20 bin TL arasında değişirken, keşif yapıldıktan sonra 100 bin TL dolaylarına kadar yükseldi. 
Türkiye’nin Gaz İhtiyacını 5 Yıl Boyunca Karşılayacak
Ülkemizin her yıl 50 milyar metreküp gaz ihtiyacı bulunuyor. Yapılan keşif sonucunda bulunan doğalgaz miktarı, Türkiye’nin 5 yıl boyunca gaz ihtiyacını karşılayabilecek. 

Tarlasında Doğalgaz Kaynağı Bulundu


Mehmet Sırt, tarlasında bulunan doğalgaza şaşırdığınız ve aynı zamanda çok mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca Mehmet Sırt yaptığı açıklamada, “Tarlamda doğalgaz keşfedilmesinden sonra, şirkete kiraladım. 40 dönümlük arazimde doğalgaz rezervi bulundu. Ayrıca diğer arazilerimde de doğalgaz bulduklarını söylediler. Tarlamın değeri arttığı için mutluyum.” İfadelerinde bulundu.

Arama Çalışmaları Diğer İlçelerde de Başlayabilir


Tekirdağ ili Muratlı ilçesinde yüksek oranda doğalgaz rezervinin bulunmasından sonra, Kanadalı ve Norveçli şirketin, Muratlı ilçesine yakın diğer bölgelerde de keşif çalışması yapabileceği açıklandı. 

Okunma Sayısı: 888

  • PAYLAŞ :

Norveçli Equinor Kanadalı Valeura Tekirdağ Doğalgaz

Benzer Haberler