Türk Telekom Güneş Enerji Kapasitesini Artırmaya Devam Ediyor

Türk Telekom Güneş Enerji Kapasitesini Artırmaya Devam Ediyor

Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili çalışmaları ile bilinen Türk Telekom firması, Güneş Enerji Santrallerine bir yenisi daha ekledi. Enerji verimliliği kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda, firmanın 1.700 lokasyonda güneş enerji sistemleri yer alıyor. Telekom yaptığı çalışmalar sonucunda güneş enerji santrallerinin kapasitesini 2,3 MW düzeyine çıkardı. 

Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla konuşma yapan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, konuyla ilgili “Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına destek olarak, hem cari açık ile mücadeleye katkı sağlamak, hem de verimliliğimizi artırmak amacıyla 2015 yılında elektrik tedarik şirketimiz TTES’i kurduk. Yine bu çerçevede irili ufaklı büyüklükte 1.700 lokasyonumuzda güneş enerji santrallerimizin (GES) kurulumunu tamamlayarak yenilenebilir enerji sistemlerimizin toplam kurulu gücünü 2,3 MW’a çıkardık. Bu projelerle, temiz ve milli enerjiye katkı sunmayı ve Türkiye’deki diğer uygun lokasyonlarımızda da benzer GES uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

GES Santralleri Baz İstasyonlarında Verimliliği Artırıyor


Türk Telekom’a ait olan baz istasyonlarının enerji ihtiyacı, GES’lerden karşılanıyor. Başta sistem odası olmak üzere soğutma ve ses haberleşme sistemleri gibi enerji tüketimi fazla olan ünitelerde, enerji ihtiyacı GES’lerden karşılanıyor. Ayrıca bu sistemlerden kaynaklanan sera gazı salınımını azaltmak adına, doğa dostu teknoloji tercih edilmeye başlandı.

Kıraç bu konuda “Proje kapsamında 2020 yıl sonuna kadar belirli bölgelerdeki baz istasyonlarımızı yüksek verimlilikte çalışan modellerle değiştirmeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Telekom’dan Sıfır Atık Projesine Destek Sağlanacak


Sıfır atık projesine desteğini sürdüren Türk Telekom firması, bugüne kadar; 105 ton kağıt, 10,5 ton cam, 5 ton metal ve 30 ton plastik maddeyi geri dönüşüme kazandırdı. Yusuf Kıraç bu konuda “Genelde üç alanda israfın engellenmesi gerektiği söylenirdi: insan, zaman ve para… Şimdi buna mutlaka enerjiyi de eklemek gerekir. Enerji israfı ilk üçünün israfını tetikler!” ifadelerine yer verdi.

Kıraç: “Üç Ana Konuya Odaklanıyoruz”


Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Kıraç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Aklınla Verimli Yaşa” projesinin önemine vurgu yaptı. Kıraç yaptığı açıklamada “Türk Telekom olarak, bu alanda 3 ana konuya odaklanıyoruz. Bunlardan birincisi hızla artan müşteri sayımız ve bant genişliğine rağmen sabit ve mobil şebekelerimizde elektrik tüketimini her yıl bir önceki yıla göre düşürmek. İkincisi yeni nesil iletişim teknolojilerinin enerjide, tarımda, sanayide, ulaşımda, sağlıkta bina ve şehirlerde kullanımını yaygınlaştırarak en yüksek düzeyde kaynak tasarrufu sağlamak ve sürdürülebilir topluma hizmet etmek. Üçüncüsü de karbon emisyonumuzu sistematik olarak azaltırken enerji verimliliği konusundaki yatırımlarımıza ve optimizasyon çalışmalarımıza aralıksız devam etmek” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1027

  • PAYLAŞ :

Türk Telekom Güneş enerji santrali Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Benzer Haberler