Uluslar arası Jeotermal Kongresi Başlıyor

Uluslar arası Jeotermal Kongresi Başlıyor

IGC Türkiye 2019 fuarı 6 Kasımda İzmir’de düzenlenecek. IGC tarafından yapılan açıklamada Uluslar arası Jeotermal kongresinin bu yıl dördüncüsü yapılacak. Kongreye, Jeotermal pazarında isim yapmış ulusal ve uluslar arası şirketler katılacak. Ayrıca; kongrede bazı dernek kuruluşları, proje geliştiricileri, jeoloji uzmanları, tedarikçiler, operatörler, ulusal ve uluslar arası yatırımcılar, yerli ve yabancı belediye yetkilileri de yer alacak.

Uluslar arası Jeotermal Kongresinde Neler Konuşulacak?

Kongrenin başlıca konuları arasında, Türkiye’de Jeotermal enerjinin geleceği yer alacak. Ayrıca jeotermal enerjinin gelişimi de gündem olan konular arasında yer alacak. Jeotermal enerjideki yatırımlar ve fırsatlar, karşılaşılan zorluklar, finansman konuları ve destek mekanizmaları gibi konular da tüm detaylarıyla tartışılacak.

Kongrede ayrıca jeotermal enerji tesislerinde maliyet düşürme yöntemleri de masaya yatırılacak. Ülkemizde ve dünyada uygulamaya koyulmuş ve koyulması planlanan yeni projeler de kongrede katılımcılara tanıtılacak. Jeotermal enerjiden elde edilen elektrik enerjisi tarifeleri de kongrede tartışılacak konular arasında yer alacak. Jeotermal enerji tesislerinin çevreye olan etkileri ise kongrenin bir diğer önemli konusu olacak. Yerli ve yabancı yatırımcıların, hükümetten olan beklentileri de kongrede yer alacak konulardan bir tanesi olacak.


Kongre birçok oturumdan meydana gelecek. Her oturumda ise farklı konular ele alınacak. Jeotermal kongresini ayrıca, Avrupa Jeotermal Enerji Konseyi (EGEC) yapacağı çalıştayla destekleyecek.

Kongrenin ikinci bölümünde; Türkiye’den kamu temsilcileri, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkilileri ve Dünya Bankası’ndan bazı yetkililer katılım sağlayacaklar ve sunum yapacaklar. Katılımcılar, şu ana kadar yapmış oldukları çalışmaları ve ürünlerini sergileyecekler. Ayrıca çok sayıda firmanın da ürünlerini sergileyebilecekleri sergi alanları bulunacak.

Kongrenin son gününde, Manisa ilinde bulunan Özmen-3 Jeotermal Enerji Santrali ziyaret edilecek. Ayrıca Egesim-Geothour saha gezisi etkinliği de birçok katılımcı ile birlikte gerçekleştirilecek.

Kongre 6 Kasım ile 8 Kasım tarihleri arasında devam edecek. Kongreye katılım ücretsiz olacak. Katılmak için, https://www.igc-turkey.com/tr/igc-turkey-2019-registration bağlantısından kayıt olmak gerekiyor.

Bu sene gerçekleştirilecek olan kongreye 300’den fazla üst düzey kişinin katılması bekleniyor. Yurtdışından gelecek olan kişiler için de eş zamanlı çeviri hizmeti sağlanacak. Çeviri hizmeti, İngilizce ve Türkçe olarak sağlanacak.

Okunma Sayısı: 1025

  • PAYLAŞ :

IGC Türkiye 2019 İzmir Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi ve Fuarı

Benzer Haberler