Vadeli Elektrik Piyasası 2020’de Hizmete Açılacak

Vadeli Elektrik Piyasası 2020’de Hizmete Açılacak

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tarcan, Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) ile alakalı açıklamalarda bulundu. 2020 senesinin sonlarına doğru hizmete açılması beklenen VEP, ileri tarihli işlemlere olanak veriyor. Türkiye Enerji Zirvesi'nin, Elektrik 2.0 Yeni Bir Pazar İnşası oturumunun açılış töreninde konuşan Tarcan; Vadeli Elektrik Piyasası’nı aktif bir hale getirerek, hem piyasasının, hem de diğer katılımcıların hizmetine açmayı planladıklarını söyledi. Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı, Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) bünyesinde hizmete sunulması planlanan ve ileri tarihli işlemlere olanak sağlayan Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) ile alakalı olarak; “Hedefimiz 2020 yılının sonlarına doğru bu hizmeti piyasanın ve katılımcılarımızın hizmetine açmaktır" dedi.

 Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. bünyesinde, 934 üretim ve 146 tedarik firmasının katılımcı olarak bulunduğunu dile getiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tarcan; Vadeli Elektrik Piyasası katılımcılarının fiyata dair risklerden korunma ile ileriye dönük piyasanın fiyat beklentilerini ön görebilme ihtiyaçlarının da karşılanacağını söyledi.

Bakan Yardımcısı: "VEP'te piyasa katılımcılarımız yıllık, çeyreklik ve aylık teslimat dönemleri için işlem yapabileceklerdir. Farklı yük tipleri tanımlanmış olan kontratlarla ise piyasa katılımcılarının ihtiyaçlarına daha verimli bir şekilde cevap verilmesi amaçlanmaktadır. Piyasanın gelişimi ve ihtiyaçlar doğrultusunda söz konusu standart kontratlara ilaveten ayın geri kalan hafta içi, hafta sonu ve gün kontratlarının işleme açılması mümkün olacaktır. Gün öncesi ve gün içi piyasalarında olduğu gibi VEP yazılımını da EPİAŞ kendi kaynaklarıyla geliştirecektir ve bu konuda EPİAŞ'ın çalışmaları devam etmektedir” sözlerini , “Elektrik 2.0 Yeni Bir Pazar İnşası” oturumunda dile getirdi.

Okunma Sayısı: 943

  • PAYLAŞ :

Enerji ve Tabi Kaynaklar Vadeli Elektrik Piyasası Enerji

Benzer Haberler