Yeni Çevreci Soğutma Teknolojisi

Yeni Çevreci Soğutma Teknolojisi
Avustralya’da; termal depolama özelliği olan, toksik olmayan soğutucu gazların kullanıldığı ve güneş enerjisi ile çalışan soğutma sistemleri geliştirildi. Şu anda deneme aşamasında olan soğutma sistemi, yakın bir zamanda tamamen kullanılabilir hale gelecek. Enerji verimliliği sağlayan ve çevre dostu olan bu teknolojinin yaygınlaşması halinde, ticari sahada birçok iş daha verimli olarak yapılabilecek. 

Avustralya’da geliştirilen sistem başlangıç olarak, üç ana ticari sahada uygulamaya sokulacak. 

Avustralya’dan Glaciem Cooling Technology ve Güney Avustralya Üniversitesi, sistemi geliştirebilmek için 10 yıl boyunca araştırma gerçekleştirdi. 

Glaciem Cooling Technology şirketi, soğutma sisteminin araştırılması ve geliştirilmesi işlemleri için Avustralya Yenilenebilir Enerji Ajansı (ARENA) aracılığıyla, Avustralya hükümetinden 2 milyon dolar fon aldı. Şirket araştırma aşamasında; havalandırma, ısıtma ve soğutma (HVAC & R) çalışmalarını, yeni nesil termal enerji depoları ve yenilenebilir enerji sistemleri ile entegre etti. 

Şirket tarafından projenin maliyeti, 4,95 milyon dolar olarak açıklandı. 

Düşük Karbonlu ve Daha Çok Tasarruf Sağlayan Soğutma Sistemi


Glaciem Cooling Technologies şirketi başkanı Julian Hudson yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimiz soğutma sistemleri, ticari ve endüstriyel soğutma işlemlerini düşük karbon seviyesinde gerçekleştiriyor. Ayrıca soğutma sistemi gelişmiş kontrol ve tahmin sistemlerini de bünyesinde barındırıyor. Hava durumu tahminlerine göre çalışan soğutma sistemleri, müşterilerin kullanım alışkanlıklarını kaydediyor ve onların en üst düzeyde tasarruf yapabilmelerini sağlıyor.” İfadelerini kullandı. 
Endüstri ve ticari alanda kullanılan enerji, yüksek sıcaklıklardan etkileniyor. Avustralya gibi bir ülkede yüksek sıcaklıklar söz konusu olduğu için soğutma büyük bir problem teşkil ediyor. Bu yüzden verimli ve etkili çalışan soğutma sistemlerine ihtiyaç bulunuyor. 

Glaciem Cooling teknoloji şirketi, yeni geliştirdiği soğutma sistemi ile bu sorunu büyük ölçüde çözmüş gibi görünüyor. 

Özellikle yaz dönemlerinde doruk noktasına çıkan yüksek sıcaklıklardan en çok perakende sektörü etkileniyor. Üretilen gıda ürünlerinin mağazalara ve oradan da müşterilere ulaştırılması aşamasında, soğutma sistemleri hayati öneme sahip bulunuyor. 
Yüksek sıcaklıkların bulunduğu endüstriyel tesislerinde de soğutma sistemleri büyük görevleri yerine getiriyor. Ancak var olan sistemler atmosfere yüksek oranda karbon salınımına engel olamıyor. Yeni geliştirilen soğutma sistemi bu açıdan bakıldığında çevre dostu olarak görünüyor.

Okunma Sayısı: 849

  • PAYLAŞ :

Soğutma sistemleri Enerji verimliliği Avustralya Yenilenebilir Enerji Ajansı (ARENA) Glaciem Cooling Technologies

Benzer Haberler